torstai 30. toukokuuta 2019

Miljonäärin murotaikinaneliöt

Nämä viime kesänä tytön synttäreille tekemäni leivonnaiset eivät onnistuneet sitten mitenkään. Väliin tuleva kondensoidusta maidosta tehty seos ei jähmettynyt ollenkaan, vaan välittömästi huoneenlämpöön nostettaessa alkoi sulaa. Näin ollen suklaa ei kiinnittynyt leivonnaiseen  mitenkään, vaan alkoi liikkua sulan seoksen päältä pois. Makukin oli omaan sekä kaikkien muidenkin suuhun aivan liian äitelä. 

uunipellillinen

250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria

TÄYTE:
100 g voita tai margariinia
1 dl ruokotomusokeria
800 g makeutettua kondensoitua maitoa

KUORRUTE:
200 g maitosuklaata

Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri joukkoon. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 20 min, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Mittaa kattilaan voi, ruokotomusokeri ja kondensoitu maito, keitä miedolla lämmöllä koko ajan hämmennellen viitisen min. Varo polttamasta pohjaan. Voit keittää seosta myös vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä, jolloin se jähmettyy ja on paremmin levittyvää. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään. Kun pinta tuntuu tahmaiselta, mutta kiinteältä, sulata paloiteltu maitosuklaa lautasella esim. mikrossa puolen min jaksoissa. Levitä sula suklaa pinnalle. Leikkaa pieniksi paloiksi, sillä kovettunutta suklaata on myöhemmin vaikea leikata. Nosta kylmään. Nämä palat on kätevintä syödä käsin tai pienellä lusikalla. 


➔ Hellapoliisi: Herkkuleivonnaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti