Tämä piirakka yllätti ensinnäkin sillä, ettei se ollut niin överimakea kuin pelkäsin, sekä sillä, että itseni ja lapsien lisäksi mies tykkäsi tästä mielettömästi. Kinderpiirakka sopii hyvin pääsiäiseen ja saattaa hyvinkin jäädä jokavuotiseksi pääsiäisrepertuaariksi.
Tein piirakan pienellä uunipellillä, kokonaiselle pellille isoon uuniin annos on tuplattava.
20 palaa
POHJA:
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl kiehuvaa vettä
150 g voita sulatettuna
2 munaa
VOI-TUOREJUUSTOKREEMI:
50 g voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g maustamatonta tuorejuustoa
PINNALLE:
200 g maitosuklaata
40 g valkosuklaata
(suklaamunia)
(suklaa-toffeerakeita tai muita pääsiäismakeisia)
Sekoita jauhot, sokeri, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisääjoukkoon kiehuva vesi ja voisula. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (24x30 cm) ja levitä pinta tasaiseksi. Paista 200 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Levitä kreemi tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen pohjan päälle. Nosta kinderpiirakka jääkaappiin vähintään 15 min. Sulata maito- ja valkosuklaa erillisissä kulhoissa mikrossa. Levitä maitosuklaa kovettuneen voikreemin päälle. Lusikoi valkosuklaa pieniksi kasoiksi maitosuklaan päälle. Pyöritä valkosuklaa varras- tai cocktailtikulla marmorikuvioksi. Koristele kinderpiirakka halutessasi suklaamunilla ja koristerakeilla.
➔ Maku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti