sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Broileri-pastavuoka

Eipä ole aikoihin tullut vastaan näin saakelin hyvää ja helppoa ruokaa. Kaikille maistui, vaikka likka ilmoittikin, "ettei hän syö enää kanaa tässä muodossa". Mies julisti ruoan heti osaksi vakiorepertuaaria, enkä pane vähääkään vastaan. 

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty mascarponella maustettua pastakastiketta, jota löytyy Pirkka-merkiltä. Koska itse käyn pääsääntöisesti Prismoissa, ostin Rainbow:n juustopastakastiketta, joka oli maustettu ricotalla. Juustoraasteena käytin mozzarellaa. 

5 hlö

300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
öljyä
suolaa
pippuria
5 dl täysjyvämakaronia
3 dl vettä
2 dl ruokakermaa
n. 400 g juustopastakastiketta
juustoraastetta

Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada broilerit ja keittämätön makaroni voideltuun vuokaan. Sekoita vesi, ruokakerma ja pastakastike tasaiseksi ja kaada seos vuokaan. Sekoita varovasti. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 20 min. Ota vuoka pois uunista, ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä vielä n. 15 min, tai kunnes makaroni on kypsää. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 

+
Tarjoa raikkaan salaatin kera. 


➔ Kääpiölinnan köökissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti