tiistai 21. toukokuuta 2019

Mansikkajuustokakku

Tätä kakkua tuli leivottua sekä omalle että miehen työpaikalle ja molemmista suunnista tuli valtavasti kehuja varsinkin kakun raikkaasta mausta. 

10-12 hlö

POHJA:
50 g voita
250 g Domino-keksejä

TÄYTE:
7 liivatelehteä
500 g mansikoita (pakaste)
2 ½ dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
yhden limen raastettu kuori
½ dl kiehuvaa vettä

KORISTELU:
1 ½ dl vispikermaa
tomusokeria
vaniljasokeria
tuoreita mansikoita

Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 23-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Sulata voi kattilassa. Murskaa Domino-keksit hienoksi muruksi ja sekoita voisulan sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta sulaneet mansikat sauvasekoittimella. Vaahdota vispikerma. Sekoita tuorejuusto, vaniljarahka, vaniljasokeri, sokeri, huolellisesti pestyn limen kuoriraaste ja mansikkasose keskenään. Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Irrota hyytynyt kakku varovasti veitsen avulla vuoasta. Vaahdota vispikerma ja mausta kermavaahto tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Laita kermavaahto pursotinpussiin, jossa tähtitylla. Pursota ruusukkeita kakun pintaan. Koristele tuoreilla mansikoilla. 


➔ Caroline Mikkonen: Kakut - Vaaleanpunainen nonparelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti