perjantai 24. toukokuuta 2019

Mantelikala

Olen aiemmin tehnyt Pirkan ohjeella manteliseitä, joka eroaa tästä ohjeesta vain sillä, että tähän laitetaan ruokakerman sijaan kuohukermaa sekä lisätään voita. Voisi kuvitella, että tämä hakkaa edellisen mantelisein ohjeen mennen tullen, mutta eipä hakkaa. Edellinen on, syystä tai toisesta, parempi. 

4 annosta

800 g seitä annospaloina
1 ½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl voita
2 rkl korppujauhoja
50 g mantelilastuja
1 dl kuohukermaa
tilliä hienonnettuna

Laita sulaneet seitipalat uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna maustua n. ½ tuntia. Sulata voi. Valele seitit voisulalla, sirottele päälle korppujauhot ja paista 175 asteessa n. ½ tuntia. Paahda mantelilastut paistinpannulla ilman rasvaa, kunnes ne saavat hieman väriä. Valele kerma kypsien seitien päälle. Ripottele pinnalle paahdetut mantelilastut ja jatka paistamista vielä n. 5 min. Koristele tillillä. 

+
Tarjoa mantelikala perunoiden ja salaatin kanssa. 


➔ Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti