lauantai 4. toukokuuta 2019

Munkit II

Tällä reseptillä tulee kuohkeita munkkeja, kun jaksaa kohottaa taikinan rauhassa. Kardemummaa hurahti 1,5 rkl, silti omaan makuun olisi voinut laittaa vaikka enemmänkin. Tarkka lämpötila on tärkeää: lämpötila ei saa laskea alle 170, mutta myös pysyä maksimissaan alle 200. Helpoiten lämpötilan tarkkailu onnistuu lämpömittaria käyttämällä. 

40 kpl

50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl (n. 1 kg) vehnäjauhoja
1 ½ dl juoksevaa margariinia tai pehmeää voita

PAISTAMISEEN:
1 l rypsiöljyä

PINNALLE:
hienoa sokeria

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita munkkitaikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä juokseva margariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pikkupullia, tee halutessasi pullien keskelle reikä. Rinkilät kypsyvät nopeammin ja tasaisemmin kuin pyöreät munkit. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi. Kohota pullat hyvin liinan alla. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa 170-180 asteiseksi. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa lautasella. 


➔ Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti