lauantai 1. kesäkuuta 2019

Vadelma-juustokermakakku

"Tämä oli hyvänmakuinen", totesi mies. "Päällinen ehkä hieman liian makea, mutta täyte hyvää."

TAIKINA:
2 munaa
80 g (vajaa 1 dl) sokeria
70 g (1,1 dl) jauhoja
70 g (0,9 dl) perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

VOITELUUN:
hiukan voita

TÄYTE:
300 g vadelmia (pakaste)
6 liivatelehteä
750 g rahkaa
160 g (1,9 dl) sokeria
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
½ l kermaa

PÄÄLLYSTE:
2 dl kermaa
1 pss vaniljakreemijauhetta
20 g (reilu 2 rkl) tomusokeria
50 g vadelmia

KORISTELUUN:
suklaalastuja
tuoreita mintunlehtiä

Taikina: Vatkaa munia vesihauteessa, jotta ne lämpenevät hieman, lisää sokeri ja vaahdota sitten munat monitoimikoneessa. Sekoita yhteen jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon päälle. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 26 cm). Siirrä taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista pohjaa esilämmitetyssä 180-asteisessa uunissa 20 min. Anna pohjan jäähtyä, irrota se vuoasta ja leikkaa pitkällä veitsellä keskeltä vaakasuoraan kahteen kerrokseen. Sulje alempi kerros uudestaan irtopohjavuoan renkaalla. 
Täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min. Anna vadelmien sulaa hiukan. Sekoita rahka, sokeri, appelsiininkuoriraaste ja appelsiinimehu kulhossa tasaiseksi. Painele liivatelehdistä kevyesti ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kattilassa keskilämmöllä jatkuvasti hämmentäen. Sekoita liivate rahkaan ja nosta seos jääkaappiin. Vaahdota kerma kovaksi. Heti kun rahkaseos kovettuu, kääntele kermavaahto ja vadelmat siihen varovasti nuolijalla. Siirrä seos vuokaan ja levitä pohjalle. Aseta päälle toinen kakkupohjan kerros leikattu puoli ylöspäin ja painele kevyesti.  Nosta kakku 3-4 tunniksi jääkaappiin. 
Päällyste: Vaahdota kerma vaniljakreemijauheen ja tomusokerin kanssa kovaksi. Irrota vuoan rengas kakun ympäriltä. Sivele kermavaahto kakun päälle ja koristele vadelmilla, suklaalastuilla ja mintunlehdillä. 


➔ Gummerus: Isoäidin parhaat leivonnaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti