sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Persikka-rahkapiirakka

Persikat ja rahka käy täydellisesti pääsiäiseen. Unohdin omasta versiostani lopulta mantelit pinnalta, mutta ei haitannut, maistuvaa oli silti. 

POHJA JA MURUPÄÄLLINEN:
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja

250 g maitorahkaa
1 kananmuna

RAHKATÄYTE:
235 g säilykepersikoita

250 g maitorahkaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl säilykepersikoiden lientä

PINNALLE:
½ dl mantelirouhetta

Ota kaikki ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pingota leivinpaperi halk. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat kevyesti ja jauhota vuoka. Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Rouhi mantelit ja viipaloi persikat valmiiksi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmista täyte sekoittamalla persikoita lukuunottamatta kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Valmista pohja ja murupäällinen. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit sekä kuivat aineet siivilän läpi. Nypi seos murumaiseksi. Ota n. 1/3 murusta erilleen. Sekoita kananmuna ja rahka 2/3 täytteen joukkoon. Kaada pohjataikina vuokaan ja ripottele pinnalle viipaloidut persikat. Kaada rahkatäyte persikoiden päälle ja ripottele muruseos pinnalle. Paista uunin alatasolla n. 45 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja pohja on kypsynyt. 


➔ Emerald city

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti