Perunasoselaatikon tekeminen itse on vähän työlästä hommaa, mutta palkitsee vaivan maullaan.
4 annosta
1,3 kg jauhoperunoita
50 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa tai sen verran, että soseesta tulee vellimäisen löysä
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtunua
n. ½ tl suolaa tai maun mukaan
1 tl paprikajauhetta tai maun mukaan
1/4 tl pippurisekoitusta tai mustapippuria myllystä
2 munaa
Keitä kuoritut, paloitellut perunat suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinvesi pois ja soseuta. Lisää joukkoon sekoittaen voi tai margariini ja suolaa ja maitoa niin, että soseesta tulee vellimäisen löysä. Paista jauheliha ja sipulisilppu, mausta suolalla, paprikajauheella ja pippurisekoituksella. Yhdistä jauheliha-sipuliseos perunasoseeseen. Riko joukkoon kaksi munaa ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 min.
➔ Hellapoliisi: 365
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti