Meidän perheessä kaikki tykkää kanaviilokista ja koulusta on jäänyt tätä ruokaa kohtaan vain hyvät muistot. Edelleen kaipaan sitä koulun kanaviilokkia, jonka vertaiseen en ole törmännyt. Tämäkin viilokki on hyvä, mutta maistuu aavistuksen liikaa currylle ja sitruunalle.
1 pakastekana
vettä
1 porkkana
1 sipuli
1-2 laakerinlehteä
1 tl suolaa
8-10 maustepippuria
3 tl currya jauheena
kana- tai kasvisliemikuutio tai suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl vettä
sitruunamehua
Laita sulatettu, huuhdeltu kana suureen kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että kana peittyy. Keitä kunnes pinnalle muodostuu verivaahtoa. Nosta vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla. Lisää kuorittu porkkana ja sipuli, sekä laakerinlehdet, suola ja maustepippurit. Jatka keittämistä, kunnes kana on kypsää. Tähän voit varata aikaa n. 2 tuntia. Lisää keittämisen aikana tarvittaessa vettä. Poista hieman jäähtyneestä kanasta nahka ja luut, revi liha reiluiksi suikaleiksi. Lisää keitinveteen suolaa tai liemikuutio ja currya. Suurusta höyryävä liemi veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla, ja anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä kymmenisen min. Purista valmiin kastikkeen joukkoon sitruunamehua.
+
Tarjoa riisin ja mustaherukkahillon kanssa.
➔ Hellapoliisi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti