Tätä tuli tehtyä myös isänpäivänä. Kakku katosi lasten suihin.
POHJA:
200 g kaurakeksejä
80 g voita
TÄYTE:
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
200 g maitosuklaata
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
2 Daim-patukkaa pilkottuna
KORISTEEKSI:
1 Daim-patukka pilkottuna
sokerihelmiä
minivaahtokarkkeja
Tee ensin keksipohja. Laita 24 cm irtopohjavuoan pohjalle pingotettu leivinpaperi ja reunoille kalvot tai öljyä reunat ja jauhota ne tomusokerilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20-30 sek välein. Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta vesi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 h, mielellään yön yli.
→ Tarun taikakakut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti