Tästä kakusta oli kadonnut jo yli puolet ennen kuin kerkesin kuvaa ottamaan. Muu perhe äänesti tämän joulun parhaimmaksi kuivakakuksi. Itse taisin kakun teossa pelätä liikaa sokerin polttamista, joten kuorrute jäi sangen vaaleaksi.
Perinteiseen kakkuun kuuluu kuulemma myös mantelirouhe, jota tästä ohjeesta ei löydy, mutta sitä voi lisätä 1 dl viimeisenä taikinaan ja sekoittaa tasaisesti.
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta
1 ½ dl maitoa
KUORRUTUS:
2 rkl sokeria
50 g voita
½ dl kuohukermaa
n. 3 dl tomusokeria
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljajauhe keskenään. Lisää taikinaan jauhoseos ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla, n. 60 min. Anna kakun jäähtyä ja kumoa kakku haaleana. Kuorrutuksen valmistus: Ruskista sokeri teräskattilassa vaalean ruskeaksi. Ole varovainen ettet polta sokeria. Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa, lisää voi ja anna sen sulaa. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta seos sitä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari min. Huom! Se saa olla melko paksua. Levitä kuorrutus kakun päälle. Vinkki! Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.
→ Sweet Food O'Mine
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti