Itse pidän paljon maustekakuista, joten tämä piimäkakku oli minun mieleen. Kakku on ihanan mausteinen ja mehevä, fariinisokerin kinuskinen maku kruunaa kaiken. Tällä ohjeella tulee kaksi pienempää kakkua. Itse tein kakun puolitoistakertaisena isompaan vuokaan ja pidensin hieman paistoaikaa.
4 dl piimää
500 g fariinisokeria
½ tl suolaa
100 g voita sulatettuna
7 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
Sekoita fariinisokeri ja sulatettu voi piimän joukkoon. Lisää myös suola. Sekoita jauhot, ruokasooda, neilikka, kaneli ja kardemumma keskenään. Lisää jauho-mausteseos piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota kaksi litran vetoista kuivakakkuvuokaa. Kaada taikina vuokiin. Paista piimäkakkuja 175-asteisessa uunissa 60 min. Kumoa piimäkakut vuoista. Anna jäähtyä, koristele piimäkakut tomusokerilla ja tarjoile.
→ Maku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti