Ennen joulua kokeilin tätä valkosuklaalla ja piparkakkumausteella maustettua tiikerikakkua. Lasten mielestä oli yliveto, mutta mikäpä kakku ei olisi.
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
LISÄKSI:
100 g valkosuklaata karkeana rouheena
½ dl vehnäjauhoja
1 tl piparkakkumaustetta
Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota taikinasta 2/3 toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon karkeaksi veitsellä rouhittu valkosuklaa sekä ½ dl jauhoja. Lisää lopputaikinaan piparkakkumauste. Jaa taikinat voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan (n. 1,5 l) kerroksittain. Paista 150-175 asteessa 50-60 min. Anna kakun jäähtyä n. 10 min ennen kumoamista.
→ Dan Sukker
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti