Eipä ole tullut aikoihin keiteltyä kiisseleitä, varmaan joskus yläasteen köksäntunnilla viimeksi. Meillä nuorimmainen on sellainen suklaapoika, että kun bongasin tämän ohjeen nettiselailujen lomassa, oli tätä pojalle heti keitettävä. Varmaan olisi pitänyt jaksaa keittää kiisseliä pidempään, jotta siitä olisi tullut sakeampaa. Mutta meni näinkin. Vaahdotettu vaniljakastike kruunasi jälkkärin.
1 l maitoa
20 g voita
1½ dl sokeria
3 rkl makeuttamatonta kaakaota
3 rkl maissisuurustetta
3 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
TARJOILUUN:
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa maito ja voi. Sekoita kuumaan maitoon kaakao ja sokeri ja sekoita hyvin. Muista valvoa maidon kuumenemista kuomisen estämiseksi. Yhdistä maito ja maissisuuruste lasissa ja lisää kiisseliin koko ajan sekoittaen. Kiisseli on valmista, kun se on sakeaa ja paksua. Siirrä kiisseli jäähtymään ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Siirrä kiisseli tarjoiluastiaan ja sirottele pinnalle hieman sokeria. Sokeri estää kiisselin kuoren muodostumista. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaahto vasta kiisselin jäähdyttyä.
→ Patavahti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti