sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Pikkuiset pizzat

Nämä on helppo tarjottava esimerkiksi lasten synttäreiden suolaisena. Vaihtelua makuun saa täytteitä muuttamalla. 

n. 20 kpl

POHJA:
2 dl vettä tai maitoa
1 pss kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä
½ tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
1 dl kaurahiutaleita

TÄYTE:
ketsuppia tai tomaattipyrettä
kinkkusuikaleita
jauhelihaa
kirsikkatomaatteja
ananaspaloja

PÄÄLLE:
juustoraastetta

Lämmitä vesi +42-asteiseksi eli kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Sekoita veteen öljy, mausteet, kaurahiutaleet ja jauhoseosta vähitellen. Alusta loput jauhot niin, että taikina on tasaista. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Paista jauheliha. Viipaloi kirsikkatomaatit. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikina n. 4 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta juomalasilla (halkaisijaltaan n. 7 cm) ympyröitä pellille leivinpaperin päälle. Levitä päälle ketsuppia tai tomaattipyrettä sekä täytteitä. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 min. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti