perjantai 28. kesäkuuta 2019

Daim-moussekakku

Mies leipoi tätä syntymäpäivänäni, koska toivoin jotain todella suklaista. Kakun suklaamousse olikin herkullista, mantelikreemiosuutta oli ehkä omaan makuun liiaksi ja se jäi hieman kuivakaksi - vähentäisin itse sen osuutta jopa puoleen ja lisäisin vieläkin suklaata. Miehen mielestä tämä oli täydellistä juuri näin, mutta se ei olekaan näin paha suklaahiiri. Daim maistuu kuorrutteessa. 

POHJA:
120 g digestive-keksejä
60 g voita

MANTELIKREEMI:
80 g voita
3/4 dl (45 g) tomusokeria
1 ½ dl (60 g) mantelijauhetta
½ dl vispikermaa
ripaus suolaa

SUKLAAMOUSSE:
3 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata

SUKLAAKUORRUTUS:
90 g voita
135 g maitosuklaata
1 (56 g) Daim-patukka

Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös irtopohjavuoan reunoille. Saat ne kiinnittymään sivelemällä vuoan pintaan vähän öljyä. Jauha digestivet hienoksi. Sulata voi mikrossa välillä sekoittaen ja lisää digestivemurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. Vaahdota kreemiin tuoleva pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon mantelijauhe kevyesti vatkaten. Sekoita joukkoon kerma ja ripaus suolaa. Levitä kreemi pohjan päälle siten, että reunojen ja kreemin väliin jää parin sentin rako. Laita vuoka jääkaappiin. Sulata tumma suklaa ja ½ dl vispikermaa mikrossa välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Vaahdota loput vispikermasta vaahdoksi ja kääntele hieman jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon. Levitä mousse mantelikreemin päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Ennen kuorruttamista, laita kakku pakastimeen vähintään 20 min. Sulata kuorrutteeseen tuleva suklaa ja voi mikrossa välillä käännellen. Ota kakku pakastimesta ja kaada suklaakuorrutus moussen päälle ja reunoille. Älä laita kuorrutusta liian paksua kerrosta, koska kakkua on silloin hankalampi leikata siistiksi paloiksi. Rouhi Daimit veitsellä ja ripottele suklaakuorrutuksen päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. 


➔ Emerald city

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti