sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Kermainen tomaattikeitto

Tämän keiton voi tehdä myös säilyketomaateista, jolloin niitä ei tarvitse paahtaa uunissa, vaan ne voi kiehauttaa kattilassa. 

4 annosta

1 punainen chilipalko
1 kg kypsiä tomaatteja, esim. kirsikka- tai terttutomaatteja
1-2 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 ½ dl Kolme yrttiä-ruokakermaa (Valio)

Puolita chili ja poista siemenet. Laita tomaatit ja chili uunivuokaan. Mikäli käytät isoja tomaatteja, leikkaa ne neljään osaan. Valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunin yläosassa 250 asteessa grillitoiminnolla n. 15 min. Kaada tomaatit ja chili sekä niistä irronnut neste tehosekoittimeen. Lisää ruokakerma. Soseuta nopeasti tehosekoittimessa tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Siivilöi halutessasi. 

+
Tarjoa tuoreen leivän kanssa. 


➔ Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti