maanantai 17. kesäkuuta 2019

Korvapuustit

Korvapuustit on ehdottomasti parhaita pullia. Tytön kanssa leivottiin niin, että minä levitin voita ja mausteita taikinalle, tyttö leikkasi ja kääri. Lopputulemana pullat oli uunissa muutaman aavistuksen liian pitkään, mutta maku oli lyömätön. 

34 kpl

PULLATAIKINA:
50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
150-200 g voita

TÄYTE:
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

VOITELUUN:
kananmunaa

PINNALLE:
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyille pehmeä voi. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli. Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paine sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla. Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min. 


➔ Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti