Jotain makaronilaatikon ja lasagnen välistä. Lapsille maistui.
4 dl pennepastaa
8 dl vettä
400 g jauhelihaa
tilkka öljyä
1 tl pizzamaustetta tai oreganoa
½ tl yrttisuolaa
½ tl mustapippurirouhetta
400 g tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 lihaliemikuutio tai maun mukaan suolaa
JUUSTOKASTIKE:
2 dl ruokakermaa
3 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
(1/4 tl suolaa)
1/4 tl muskottipähkinää
Keitä pasta kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha öljyssä ja mausta. Lisää pannulle tomaattimurska, hienonnetut valkosipulinkynnet ja halutessa liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 5 min. Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste ja mausteet. Valuta pasta ja kaada puolet pastasta uunivuokaan. Kaada joukkoon puolet jauheliha-tomaattikastikkeesta. Sekoita hiukan. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä. Kypsennä 225 asteessa n. 25 min.
➔ Kääpiölinnan köökissä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti