sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Chocolate Moussecake - Suklaamoussekakku

Tätä tuli tehtyä miehelle töihin viemisiksi. Kakku keräsi kehuja: "hyvänmakuinen", "ei liian imelä". Miehet ei turhia jaarittele. Kakku katosi parempiin suihin. 

12-15 hengelle

5 dl kermaa
2 rkl sokeria
300 g suklaata paloina
4 liivatelehteä
180 g suklaatäytekeksejä
75 g voita

Poista keksien sisus ja murskaa ne. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele muruseos 20-24 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjaan tasaisesti. Muista ensin vuorata vuoka reunakalvolla tai leivinpaperilla, jotta reunasta tulee siisti ja se irtoaa vuoasta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja ota 1 dl kermaa kattilaan. Älä lämmitä kermaa vielä. Sulata paloiksi pilkottu suklaa mikrossa koko ajan sekoittaen. Vatkaa 4 dl kermaa ja 2 rkl sokeria löysäksi vaahdoksi. Kääntele sulatettu suklaa löysän kermavaahdon sekaan. Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa. Purista ylimääräinen vesi liivatteista pois ja lisää ne kattilaan. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet kerman joukkoon. Nostele kerma-liivateseos kerma-suklaaseokseen ja kaada nopeasti keksimurun päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai pakastimessa 4-6 tuntia. Nosta tarjoiluvadille ja koristele haluamallasi tavalla. 


➔ Dr. Sugar: Amerikan herkkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti