sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Kirsikkapiirakka

Tätä piirakkaa tuli leivottua varta vasten miehelle, koska se on suuri kirsikoiden ystävä. 

n. 10 palaa

75 g leivontamargariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

TÄYTE:
½ l (n. 350 g) tuoreita kirsikoita
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille. Levitä kirsikat taikinan päälle. Sekoita ranskankerman joukkoon munat, sokerit ja sitruunamehu. Lusikoi seos piirakan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30-35 min. 


➔ Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti