Kalakeitto kuuluu omiin lempikeittoihini, miehellekin maistuu, lapset syö jotakuinkin. Tämä versio maistui hyvin ja toi tarpeeksi vaihtelua perinteiseen kalakeittoon. Alkuperäisessä ohjeessa keittoon lisättiin myös tuoretta ruohosipulia, mutta jätin sen pois, koska oma kalakeittoni maustetaan vain ja ainoastaan tillillä.
4 hlö
n. 7 dl vettä
1 keltasipuli hienonnettuna
3 porkkanaa kuorittuna ja lanteiksi leikattuna
5 isoa perunaa kuorittuna ja lohkottuna
2-3 dl (ruoka)kermaa
nokare voita
suolaa
currya
vajaa ½ tl kurkumaa
sitruunapippuria
reilusti tilliä
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sipulit ja porkkanat ja anna kypsyä 10 min. Lisää perunalohkot ja kypsennä ne lähes kypsiksi. Lisää kattilaan kalapalat ja kerma ja anna kypsyä jotta kaikki on kypsää. Lisää keittoon kaikki mausteet ja anna sen tekeytyä muutama min kannen alla poissa kuumalta levyltä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoittele varovaisesti keittoa, ettei kala muussaannu ihan olemattomiksi paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti