sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Suklainen Rocky Road-piirakka II

Tätä piirakkaa olen tehnyt ennenkin, jolloin jäin kaipaamaan piirakasta pähkinäistä, suolaista rouskuntaa. Muutin ohjetta niin, että pähkinäsuklaan korvasin tavallisella maitosuklaalla sekä suolapähkinöillä, jotka jätin karkeiksi paloiksi. Edelleen omaan makuun olisi saanut olla pähkinää lisää. 

uunipellillinen

200 g voita
7 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
4 ½ dl kerma-maitoa
2 kananmunaa
200 g maitosuklaata
1 dl suolapähkinöitä

PÄÄLLE:
200 g maitosuklaata
150 g pieniä vaahtokarkkeja

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kuivien aineiden joukkoon kerma-maitoseos, kananmunat sekä hieman jäähtynyt voi. Rouhi suklaa ja suolapähkinät veitsellä ja lisää joukkoon. Sekoita taikinamassa sekaisin ja levitä uunipellille (n. 30x40 cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa ensin n. 20 min ajan. Kun piirakkapohja on lähes kypsä, rouhi suklaa ja levitä piirakkapohjan päälle yhdessä pienien vaahtokarkkien kanssa. Nosta piirakka vielä uuniin n. 5-10 min ajaksi. Tarkista paiston loppuvaiheessa piirakkapohjan kypsyys cocktailtikulla. Jos pohjan sisään työnnettyyn tikkuun ei tartu märkää taikinaa, on piirakka valmis. Piirakan kannattaa antaa jäähtyä ja odottaa hyvin pakattuna seuraavaan päivään ennen leikkaamista. 


Pullahiiren leivontanurkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti