Viime joulun jälkiruoka, sopivasti ennen tätä joulua. Jäädykkeet on usein meidän joulupöydän päätöksenä, koska ne voi kätevästi tehdä valmiiksi pakkaseen pois aaton kiireiltä. Kenellekään meidän jouluporukassa ei myöskään maha vedä aattoaterian päälle mitään raskasta. Mikä jottei tätäkin voisi syödä ympäri vuoden, hyvää on.
n. 8-10 henkilölle
200 g maitosuklaata
4 kananmunaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vispikermaa
Sulata suklaa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi. Lisää joukkoon suklaa koko ajan vatkaten. Lisää suklaaseoksen joukkoon valkuaisvaahto ja nostele seos hyvin sekaisin. Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja sekoita lopuksi kerma edelliseen seokseen. Nostele massa hyvin sekaisin. Kaada massa silikoniseen kakkuvuokaan (n. 1,7 l). Nosta vuoka pakastimeen. Irrota jäinen kakku vuoasta tarjoiluastialle. Koristele kakku haluamallasi tavalla tai tarjoile sellaisenaan. Anna semifreddon olla hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jotta sen lämpötila on parhaimmillaan. Semifreddo saa olla hieman sulanutta tarjoiltaessa. Voit tehdä kakun oikein hyvin myös muihin kakkuvuokiin. Tällöin kasta vuokaa hetki lämpimässä vedessä, ennen jäädykkeen kumoamista vuoasta. Näin saat jäädykkeen putoamaan mukavasti kylmästä vuoasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti