perjantai 6. syyskuuta 2019

Nakkikeitto II

Nakkikeitto on herkullista ja edullista arkiruokaa. Liemen voi vaihtelun vuoksi maustaa tomaattipyreellä. Oikaista voi käyttämällä valmiita keittojuureksia. 

4 annosta

8 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
½ mukulaselleri
300 g lanttua
1,4 l vettä
2-3 laakerinlehteä
2-3 kasvisliemikuutiota
2-3 rkl tomaattipyreetä
n. 400 g nakkeja
persiljaa tai muuta tuoretta yrttiä
(suolaa tarvittaessa)

Kuori perunat, porkkanat, mukulaselleri ja lanttu. Leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi. Kiehauta vesi ja lisää kasvikset, laakerinlehdet, kasvisliemikuutiot ja tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Paloittele nakit ja lisää joukkoon. Kuumenna. Tarkista maku. Hienonna pinnalle persiljaa tai tuoretta korianteria. 


➔ Hellapoliisi: 365

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti