sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Vadelmamoussekakku

Tyttö toivoi synttäreilleen jotain vaaleanpunaista kakkua, joten siis tätä. Lisäsin itse vielä pinnalle tuoreita vattuja. Kakku hupeni nopeasti parempiin suihin. 

10-15 hlö

POHJA:
100 g voita
100 g tummaa leivontasuklaata
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

KOSTUTUS:
1-2 rkl maitoa

TÄYTE:
280 g pakastevadelmia + 1/4 dl vettä
5 liivatelehteä
3 valkuaista
1 dl sokeria
4 ½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
½ - 3/4 rkl sitruunamehua
½ dl kiehuvaa vettä

KORISTELU:
tummaa suklaata
valkosuklaata

Tee pohja. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija n. 24-25 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Laita reunoille leivinpaperisuikaleet. Sulata voi kattilassa ja lisää voisulan joukkoon paloiteltu suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon voi-suklaasula. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 15-20 min. Pohjan on tarkoitus jäädä hieman tahmeaksi. Ota pohja uunista ja anna kunnolla jäähtyä vuoassa ennen täytteen tekemistä. Tee täyte. Kiehauta vadelmat ja vesi kattilassa muutaman min ajan kunnes vadelmat ovat soseutuneet. Kaada vadelmamousse siivilään ja siivilöi soseesta siemenet pois. Anna vadelmasoseen jäähtyä. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppupuolella joukkoon sokeri pienissä erissä. Vaahdota vispikerma ja mausta kermavaahto vaniljasokerilla. Sekoita valkuais-sokerivaahto ja vadelmasose keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sitruunamehu. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Käännä joukkoon kermavaahto. Kostuta pohjaa ja varsinkin pohjan reunoja maidolla. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele suklaalla. 


➔ Vaaleanpunainen nonparelli: Kakut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti