sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Crispy chocolate chunk cookies - Suklaakakkuset

Jenkit osaa kyllä tehdä tuhteja keksejä. Vaihtelua kekseihin saa vaihtamalla tumman suklaan valkoiseen tai käyttämällä eri pähkinöitä. 

n. 42 pikkuleipää

200 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
3 ½ dl karkeaksi rouhittuja maissihiutaleita
2 ½ dl kaurahiutaleita
300 g rouhittua tummaa suklaata
1 ½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Kuumenna uuni 190-asteiseksi. Vatkaa voi, fariinisokeri, sokeri, vaniljasokeri ja muna kuohkeaksi suuressa kulhossa. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja suola toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos, maissihiutaleet, kaurahiutaleet, suklaa ja pähkinät voivaahtoon. Sekoita hyvin. Ota taikinasta lusikalla pyöreitä kakkaroita voitelemattomalle uunipellille n. 5 cm välein. Paista 8-10 min eli kunnes pikkuleivät ovat kullankeltaisia. Jäähdytä pikkuleipiä minuutin verran. Irrota ne sitten pelliltä ja jäähdytä ritilällä. 


➔ Jill Parker ja Joyce Parker: Amerikan herkut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti