sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Tomaattikastike

Tomaattikastikkeestakin on tullut opittua uutta, kuten se, että hauduttaminen voi jopa huonontaa kastikkeen laatua tekemällä siitä tunkkaisempaa ja että paras lopputulos tulee kuorituista tomaateista, jotka voi ostaa tölkissä. Tomaattikastiketta saa laittaa pizzalle rutkasti, maku on loistava.

2 tlk kuorittuja tomaatteja
20 g suolaa
20 g oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa

Kaada tomaatit suureen kannelliseen astiaan. Lisää suola ja oliiviöljy. Murskaa käsin tai sauvasekoittimella. Lisää tomaattien joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet, joiden vihreät osat on poistettu, sekä runsas kourallinen revittyjä basilikanlehtiä. Älä enää tässä vaiheessa käytä sauvasekoitinta, vaan sekoita ainekset tomaatin joukkoon esim. puukauhalla. Peitä ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia. Jos haluat, voit valmistaa tomaattikastikkeen jo edellisenä päivänä ja jättää sen jääkaappuun maustumaan yön yli. Kun laitat kastiketta pizzan päälle, ota valkosipulinkynnet pois. Kastikkeen on tarkoitus olla suhteellisen nestemäistä, ei siis kokoon keitettyä tai paksua. Mikäli pidät hieman tiiviimmästä tai paksummasta kastikkeesta, voit tekovaiheessa kaataa osan tölkkitomaattien nesteestä pois. 

 
→ Tuominen, Platania, Koski & Kivilahti: Pizze

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti