Karjalanpaistilihoista tulee harvoin tehtyä muuta kuin perinteistä karjalanpaistia. Tässä padassa lihat saa ihanan intialaisen maun. Jogurtti sopii loistavasti kylkeen tasapainottamaan makuja. Ja lapsetkin veti. Ja mies, joka väittää ettei mangosta tykkää.
6-8 annosta
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
800 g karjalan- tai palapaistilihaa
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
250 g mangososetta (lastenruoka)
4 rkl mietoa currytahnaa
1 tl chilirouhetta
n. 4 dl vettä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kaada lihojen kanssa uunivuokaan. Sekoita keskenään inkivääri, mangosose, currytahna ja chilirouhe ja lisää liha-sipuliseokseen. Kaada päälle niin paljon vettä, että ainekset melkein peittyvät. Hauduta kannen alla n. 2 tuntia.
+
Tarjoa padan kanssa riisiä ja turkkilaista jogurttia.
→ Yhteishyvä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti