Kun tykkää korvapuusteista, tykkää Bostonkakusta.
12 annosta
25 g hiivaa
2 ½ dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
75-100 g voita
TÄYTE:
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
VOITELUUN:
kananmunaa
PINNALLE:
mantelirouhetta tai raesokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempaa). Lisää viimeisenä pehmeä ja sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Kauli taikina 30x60 kokoiseksi levyksi. Levitä pehmeä voi levylle. Ripota päälle sokeri ja kaneli. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 16 osaan, n. 4 cm levyisiksi paloiksi. Voitele ja korppujauhota 1,8 l vetoinen rengasvuoka tai kakkuvuoka. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla. Paista 175 asteessa n. 35 min.
→ Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti