Makkarasta tulee liian harvoin tehtyä mitään uutta. Tässä uunimakkarassa on mahtava kermainen kastike ja hieman pizzaa muistuttavat maut. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli myös 1-2 rkl kapriksia, jotka jätin pois.
4 annosta
580 g lenkkimakkaraa (HK Sininen)
3 rkl tomaattisosetta
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl ruokakermaa
2 tl dijon-sinappia
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
75 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
(1/4 ruukkua persiljaa)
Poista lenkkimakkarasta kuori. Leikkaa makkaraan syvä ruudukko niin, että viillot ulottuvat lähes läpi makkaran. Sipaise tomaattipyree makkaran viiltoihin ja ripottele oreganoa mausteeksi. Sekoita ruokakerma, sinappi, suola ja pippuri uunivuoassa. Laita makkarat uunivuokaan. Painele juustoraaste makkaroiden viiltoihin. Kypsennä nyhtömakkaraa 225-asteisessa uunissa 20-25 min tai kunnes juusto on ruskistunut kauniisti. Halutessasi hienonna persiljaa makkaran päälle.
+
Tarjoa makkara perunoiden tai muusin kanssa.
→ Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti