perjantai 5. maaliskuuta 2021

Mehevä pätkiskakku

Mikään ei tee niin hyvää keskellä kiireisintä arkea, kuin suklaista suklaisempi kakku. Ainakin jos kuopukselta kysytään. 
 
 4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
1 dl jogurttia tai kermaviiliä
6 pätkispatukkaa
3 kananmunaa
 
KUORRUTUS:
200 g suklaata
100 g voita
 
KORISTEEKSI:
4 pätkispatukkaa
 
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja kananmunat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista n. 45 min 175 asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä. Sulata kuorrutuksen ainekset varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen. Valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Leikkaa vielä neljä pätkistä koristeeksi päälle.  
 

→ Paulig

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti