maanantai 5. huhtikuuta 2010

Täytetyt muurinpohjaletut

Letut maistuvat herkullisilta myös suolaisella täytteellä. Muurinpohjaletut voi paistaa myös tavallisella pannulla, jos muurikkaa ei ole käsien ulottuvilla. 

4 annosta

MUURINPOHJALETUT:
5 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
2 rkl juoksevaa margariinia
½ tl suolaa

JAUHELIHATÄYTE:
400 g naudan paistijauhelihaa
1-2 sipulia
1 paprika
1 ½ dl maustekurkkuviipaleita
1 rkl vehnäjauhoja
n. 1 ½ dl vettä
1 tl suolaa
½ tl o´reganoa
½ tl basilikaa
½ tl mustapippuria

KORISTEEKSI:
hienonnettua ruohosipulia, persiljaa tai tilliä maun mukaan

Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään. Anna turvota n. 15 min. Paista taikinasta 4-8 isoa ohukaista. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika sekä maustekurkkuviipaleet. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit ja paprikat. Anna niiden pehmetä pari min. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja kiehauta sekoittaen. Mausta seos yrteillä, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon maustekurkut. Anna hautua hiljaa n. 3 min. 

+
Tarjoa lisukkeena juustoraastetta. 


🍴 Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti