Letut maistuvat herkullisilta myös suolaisella täytteellä. Muurinpohjaletut voi paistaa myös tavallisella pannulla, jos muurikkaa ei ole käsien ulottuvilla.
4 annosta
MUURINPOHJALETUT:
5 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
2 rkl juoksevaa margariinia
½ tl suolaa
JAUHELIHATÄYTE:
400 g naudan paistijauhelihaa
1-2 sipulia
1 paprika
1 ½ dl maustekurkkuviipaleita
1 rkl vehnäjauhoja
n. 1 ½ dl vettä
1 tl suolaa
½ tl o´reganoa
½ tl basilikaa
½ tl mustapippuria
KORISTEEKSI:
hienonnettua ruohosipulia, persiljaa tai tilliä maun mukaan
Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään. Anna turvota n. 15 min. Paista taikinasta 4-8 isoa ohukaista. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika sekä maustekurkkuviipaleet. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit ja paprikat. Anna niiden pehmetä pari min. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja kiehauta sekoittaen. Mausta seos yrteillä, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon maustekurkut. Anna hautua hiljaa n. 3 min.
+
Tarjoa lisukkeena juustoraastetta.
🍴 Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti