torstai 15. huhtikuuta 2010

Makaronilaatikko

Tällä ohjeella minä teen makaronilaatikon. Porkkanan laatikosta sekä tomaatin laatikon päältä voi halutessaan jättää poiskin, mutta ne tuo sekaan mukavaa makua. 

8 annosta

400 g makaronia
2 tl vettä
2 lihaliemikuutiota
½ rkl öljyä
400 g naudanjauhelihaa
3 porkkanaa
1 sipuli
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

MUNAMAITO:
4 munaa
9-10 dl maitoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

PÄÄLLE:
2 dl emmental-mozzarellaraastetta
6-7 tomaattia
tuoretta tai kuivattua oreganoa

Kuumenna 2 l vettä tilavassa kattilassa, lisää lihaliemikuutiot. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi makaronit ja kaada takaisin kattilaan. Silppua sipuli. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää jauheliha ja sipuli. Murenna jauheliha paiston aikana lastan kärjellä hienoksi muruksi. Voitele 3 l uunivuoka. Kuori ja raasta porkkanat, lisää raaste jauhelihan joukkoon. Kuumenna ja mausta seos. Yhdistä lihaseos ja makaronit. Kaada seos vuokaan. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Käytä suurempaa maitomäärää, jos vuokia on kaksi. Sekoita sen verran, että makaronit irtoavat munamaidon joukkoon. Paista laatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 min, kunnes munamaito on hyytynyt. Ota vuoka uunista. Levitä päälle juustoraaste. Viipaloi tomaatit ja peitä niillä vuoan pinta. Kuorruta laatikkoa grillivastuksen alla uunin ylätasolla, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Hienonna päälle oreganoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti