keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Mustikka-banaanipaistos

Helppoa herkkua. 

400 g murotaikinaa (pakaste)

TÄYTE:
n. 300 g mustikoita (pakaste)
n. 3/4 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
ripaus jauhettua inkivääriä
1 banaani

KASTIKE:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
ripaus jauhettua inkivääriä

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm). Muotoile sulaneesta taikinasta kaksi pyöreää kakkua. Kauli kakut jauhotetulla pöydällä pyöreiksi piirakkavuoan kokoisiksi levyiksi. Nosta toinen levyistä piirasvuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Pistele pohja ja paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 10 min. Levitä mustikat pohjan päälle. Ripottele pinnalle sokeri ja perunajauho-inkivääriseos. Laita banaaniviipaleet päälle. Nosta toinen taikinalevy kanneksi ja pistele pintaan muutama reikä. Jatka paistamista uunin keskitasolla vielä n. 20-30 min eli kunnes pinta on saanut vähän väriä. Vaahdota vaniljakastike ja mausta se inkiväärillä. Tarjoa mustikkapaistos haaleana. 


🍴 Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti