perjantai 31. maaliskuuta 2023

Rahkainen banaanikakku

Facebookin ruokaryhmät on kyllä loistavia. Kuulun useampaan, josta napsin mahtavia ideoita niin arkiruokailuun kuin leivontaan. Tämäkin ohje on sieltä, en nyt vain mitenkään muista mistä niistä. 
 
Tämä kakku leivottiin yhdessä pojan kanssa hiihtoloman aloittajaisiksi. Seuraavana päivänä se oli jo syöty. 
 
Makuun saa uusia vivahteita maustettua rahkaa vaihtelemalla. 

5 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
200 g maustettua rahkaa
150 g voita
1 dl maitoa
1-2 banaania

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sula voi, rahka, maito ja soseutettu banaani. Lisää kuiva-aineseos kananmunaseokseen. Kaada voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 185 asteessa n. 45 min. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti