Lapsuudessani äidin laittamat porsaankyljykset olivat yhden vaiheen lempiruokani. Äärimmäisen harvoin tullut itse aikuisena laitettua, syy tuntematon. Ja totta sekin, ettei niitä tahdo enää edes kaupasta löytyä. Nyt kuitenkin koriin tarttui -60% alennuksella paketti kyljyksiä ja tällä ohjeella niistä tuli kyllä todella maistuvia ja meheviä.
3 kyljystä
reilusti makeahkoa sinappia (Dijon, Opari)
suolaa
2 dl kuohukermaa
tuoretta timjamia
PAISTAMISEEN:
rypsiöljyä
voita
Ota kyljykset huoneenlämpöön hetkeksi. Kuivaa kyljykset talouspaperilla ja tee pienet viillot sivusilavaan molemmin puolin. Tämä estää sen, ettei kyljys mene kippuraksi paistettaessa. Sivele suolaa kyljysten pintaan ja sinappia molemmin puolin. Paista voi-öljyseoksessa pannulla kyljyksiin molemmin puolin kaunis pinta. Ota kyljykset pois pannulta ja sivele vähän sinappia lisää pintaan. Laita kyljykset uunivuokaan ja kaada päälle kerma ja tuoretta timjamia. Paista 200 asteessa uunissa n. vartin verran. Poista timjaminoksat ennen tarjoilua.
→ Mansikkavaahtis
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti