Broilerin jauhelihaa on tullut ostettua paljon -60% laputusalennuksesta, ja sitten jälkeenpäin mietittyä, että mitähän hittoa siitä tekisi. Omaan makuun ainakin broilerin jauheliha on älyttömän mautonta! Tässäkin laatikossa jälkiviisaana suosittelisin maustamaan jauhelihaa ja reippaasti - paprikalla, currylla, chilillä, millä nyt haluaakaan.
4 annosta
800 g broilerin jauhelihaa
3 rkl voita tai rypsiöljyä
2 sipulia
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
700 g makaronia
4 kananmunaa
7 dl kevytmaitoa
2½ dl juustokermaa
Kuori ja kuutioi sipulit. Ruskista ja murusta jauheliha pannulla rasvan kera. Lisää joukkoon sipulit ja jatka sekoittelua pari min. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä makaronit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valita makaronit ja yhdistä jauhelihan kanssa suureen voideltuun uunivuokaan. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kulhoon maito ja juustokerma, vatkaa tasaiseksi. Kaada neste vuokaan ja sekoittele hyvin. Paista 175-asteisessa uunissa 50 min. ja anna vetäytyä n. 10 min.
+
Tarjoa seuraksi esim. ketsuppia, etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.
→ Naapurin maalaiskana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti