maanantai 20. maaliskuuta 2023

Mokkapalat tuplakuorrutteella

Vielä on jäänyt joululta yksi juttu päivittämättä. Johtuu liekö siitä, että pipari maistuu tässä lopulta hyvin miedosti. Sanomattakin on kuitenkin selvää, että kun lapsille leipoo jotain suklaasta, ei muruakaan jää jäljelle. 

uunipellillinen

MOKKAPALAT:
200 g voita
2 dl maitoa
4 munaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1½ rkl piparkakkumaustetta

PIPARIKUORRUTE:
100 g voita
½ dl kahvia
1 rkl piparkakkumaustetta
5½ dl tomusokeria
pipareita

SUKLAAKUORRUTE:
130 g voita
3/4 dl kahvia
5 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Sulata voi ja yhdista maito sekaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahdon joukkoon jauhoseos siivilän läpi ja maitoseos vuorotellen muutamassa erässä. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijan avulla. Kaada uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 15 min, uunin tehosta riippuen. Älä ylipaista ettei pohjasta tule kuiva. Anna jäähtyä täysin. Valmista piparikuorrute. Keitä kahvi molempiin kuorrutteisiin ja sulata voi. Yhdistä nesteet ja vatkaa sekaan piparkakkumauste sekä tomusokeri muutamassa erässä. Levitä jäähtyneen pohjan päälle nuolijan avulla. Murenna pipareita kuorrutteen päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Valmista suklaakuorrute. Sulata voi ja lisää kahvi joukkoon. Vatkaa sekaan tomusokeri ja kaakaojauhe muutamassa erässä. Kaada jähmettyneen piparikuorrutteen päälle ohuena nauhana. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi ja nauti. 
 

→ Saamarin kakut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti