lauantai 1. huhtikuuta 2023

Banaani-browniekakku suklaakuorrutuksella

Lisää hiihtoloman leivonnaisia tulee tässä. Tämä tuli leivottua vaihteeksi tytön kanssa. Itsehän rakastan kaikkea leivontaa mihin käytetään banaania - tämäkään ei poikkeus. Se poikkeus mikä tuli oli että jostain syystä pojalle ei maistunut, ei sitten millään. Noh, tytön kanssa vedettiin tämä kakku. 

BROWNIE:
1 muna
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
2 kypsää banaania
2 dl vehnäjauhoja
n. 100 g tummaa tai maitosuklaata

KUORRUTE:
150 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Ota esille 18 cm irtopohjavuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Mittaa kulhoon muna ja sokerit. Vaahdota kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sulata voi mikrossa. Muussaa banaanit haarukan avulla. Lisää vaahdotetun massan joukkoon voisula ja muussatut banaanit - sekoita kevyesti. Lopuksi nostele joukkoon vehnäjauhot. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan kevyesti käännellen. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min uunin tehosta riippuen. Älä paista liikaa, jotta brownie pysyy mehevänä. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen kuorrutteen tekoa. Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma valmiiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt sulatettu suklaa - sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita hyvin sekaisin. Aseta jäähtynyt browniepohja tarjoilulautaselle. Pursota kuorrute pohjan päälle. 
 

→ Herkkukatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti