sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Tonnikala-riisilaatikko

Ei tämä erikoista ollut, mutta kyllä tällä nälkä lähti. 

6-8 annosta

1 sipuli
2-3 rkl öljyä
3 prk (á 185 g) tonnikalaa vedessä
2 punttia tilliä
250 g kirsikkatomaatteja
8 dl keitettyä, pitkäjyväistä riisiä
2-3 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

KERMASEOS:
2½ dl ruokakermaa
5 dl kalalientä kuutiosta
2 munaa
1 tl sitruunapippuria

PINNALLE:
2 dl juustoraastetta

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota pannulla öljyssä. Valuta tonnikaloista ylimääräinen neste siivilässä. Silppua tilli ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita sipuli, kala, tilli, tomaatit, riisi ja mausteet. Kaada seos voideltuun, n. 3 l vetoiseen uunivuokaan. Sekoita kermaseoksen aineet ja kaada vuokaan ruoan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista ruokaa 200 asteessa uunin alatasolla 20-30 min.
 

→ Kodin Kuvalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti