sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Possu-pekonipata

Tämä on niin jäätävän hyvää ja maistunut kaikille niin vuolaiden kehujen kera, että on tullut tehtyä jo useampaan kertaan. Valmistaminenkin on mutkatonta. 
 
5 annosta
 
600 g porsaan sisäfileetä
200 g pekonia
1 punasipuli
tilkka vettä
n. 1 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
2 tl tomaattipyreetä
2 tl chilipastaa (sambal oelek)
2-3 rkl soijakastiketta
½ lihaliemikuutio
2-3 dl kermaa
1-2 dl ranskankermaa
 
Leikkaa sisäfilee suikaleiksi. Ruskista nopeasti, muutamassa erässä, kuumassa pannussa. Laita pataan. Suikaloi pekoni ja ruskista. Silppua punasipuli pieniksi paloiksi, paista hetken pannussa ja lisää pataan. Kaada vesitilkka paistinpannulle, anna kiehahtaa ja kaada pataan. Sekoita vähän jauhoa lihan joukkoon (n. 1 rkl). Mausta mustapippurilla. Lisää loput ainekset pataan. Anna hautua 15-20 min. 
 
+
Tarjoa esim. pastan kanssa. 
 

→ Kotikokki/murris 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti