Tämä pääsiäiskakku on ihanan nougatmainen. Lapset ylisti kakkua maasta taivaisiin, eikä tämä kyllä kaikkia pääsiäispyhiä jääkaapissa kerennyt seisoa. Itse pidän helppojen juustokakkujen tekemisestä, joita ei tarvitse edes liivatteella hyydyttää. Käyttämäni vuoka taisi olla halkaisijaltaan 24 cm, koska kakku jäi alkuperäistä huomattavasti matalammaksi. Keksipohja kuitenkin riitti leveämpäänkin vuokaan hyvin.
POHJA:
150 g Domino-keksejä
25 g voita
1 rkl öljyä
TÄYTE:
2 dl vispikermaa
2 Mignon-munaa
175 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
KORISTELUUN:
2 pss pieniä suklaamunia
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita sulan voin joukkoon öljy. Sekoita rasva keksimurskan joukkoon. Painele keksimuru tasaiseksi pohjakerrokseksi 20 cm irtopohjavuokaan. Mittaa 2 rkl kermaa kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Pilko kaksi Mignon-munaa pieniksi paloiksi Ota kattila pois liedeltä ja lisää Mignon-munan palaset kermatilkan joukkoon. Sekoittele seosta, jotta Mignon-munat sulavat tasaiseksi. Vatkaa loppu täytteeseen tarkoitettu virpikerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon sulatettu Mignon-munaseos ja vatkaa tasaiseksi. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kun täyte on sekoitettu tasaiseksi, lusikoi täyte pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hetkeksi (n. 1 h) jähmettymään. Koristele kakku pienillä suklaamunilla ja laita tarjolle.
→ Paperivuoka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti