Lomalle jäädessäni työkaveri huikkasi, että lomalta palatessa voisi töihin tuoda paistetun juustokakun. Joulun alla makuvalinnat kakun suhteen ovat aika selvät. Lähikaupasta ei löytynyt valmiiksi maustettua appelsiinirahkaa, korvasin sen samalla määrällä maustamatonta rahkaa sekä yhden appelsiinin kuoriraasteella. Maut olivat kuulemma kohdillaan.
12-15 palaa
175 g pipareita
75 g voita
TÄYTE:
400 g appelsiinituorejuustoa
400 g appelsiinirahkaa
2 ½ dl kinuskikermaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä
PINNALLE:
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
nonparelleja
Murskaa piparit, sekoita joukkoon voisula. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele pipariseos vuoan pohjalle ja reunoille. Vatkaa täytteen ainekset tasaiseksi. Kaada täyte piparipohjan päälle. Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 170 asteessa n. 60 min, kunnes kakku on vain aavistuksen hyllyvä keskeltä. Anna kjuuakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä se sitten peitettynä jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta vasta täysin kylmänä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Viimeistele kakun pinta halutessasi vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja nonparelleilla.
➝ Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti