Pohja oli ihanan kuohkea, mutta täyte on niin makea, että melkein puolikas pala riittää.
n. 15 annosta
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl perunajauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
TÄYTE:
2 ½ dl tomusokeria
150 g voita
3 pientä munankeltuaista
1 rkl vaniljasokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokerit yhteen, valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe, perunajauhot ja kaakaojauhe. Sekoita jauhoseos käännellen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 6-8 min. Katso, ettei pohjan pinta tummu liikaa. Laita pöydälle leivinpaperi ja sokeroi se. Nosta kääretorttu uunista ja kiepauta levy suoraan sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista levyssä kiinni oleva leivinpaperi varoen. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Vatkaa voi ja tomusokeri notkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja lopuksi vaniljasokeri. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Kääri kääretorttupohja napakaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja siirrä jääkaappiin. Anna tortun jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.
➝ Sari Spåra: Isoäidin parhaat reseptit
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti