sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Lihakeitto

Lihakeitto vaatii oman aikansa, mutta se on vaivan arvoista. 
 
6 annosta
 
n. ½ kg luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia tai n. 1 kg luullista naudanlihaa
n. 1 ½ l vettä
1 ½ tl suolaa
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 sipuli
4-6 perunaa
2-3 porkkanaa
200 g lanttua
1 palsternakka
1/4 selleriä
1 pieni purjo
1 dl persiljaa hienonnettuna
 
Pane kylmällä vedellä huuhdottu liha kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla. Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja kuorittu, paloiteltu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, 1½-2 tuntia Jos käytät luullista lihaa, liha on kypsää kun se irtoaa luista. Paloittele kuoritut perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Nosta liha keitinliemestä ja lisää sinne perunoita lukuunottamatta kaikki kasvikset. Anna kiehua n. 10 min ja lisää perunat. Jatka kypsentämistä vielä n. 20 min, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Tarkista maku ja lisää persilja. 
 
+
Tarjoa ruisleivän kanssa. 
 
 
→ Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti