Helppoihin sämpylöihin saa makuvaihtelua juustoraasteella.
15-25 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
50 g voita, margariinia tai öljyä
n. 10 dl sämpyläjauhoja
juustoraastetta oman maun mukaan
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Lisää lopuksi taikinaan juustoraaste. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
→ Myllyn paras
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti