sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Turkinpippuri-kolakeksit

Meillä tykätään hulluna kolakekseistä, ja kun bongasin Leivotaan-lehdestä jutun kolakekseistä uudella tavalla, päätin kokeilla keksien maustamista. Lehdessä makuvaihtoehdot olivat laku, kaneli ja suklaa, ja näistä eniten kiinnosti tuon lakritsijauheen kokeileminen. Lähikaupasta ei lakritsijauhetta löytynyt, joten korvasin sen turkinpippurirouheella. Toimi muuten, mutta rouhetta olisi saanut laittaa tuplaten lisää. Seuraavalla kerralla kokeilen tuota rouheen tuplaamista tai sitten sekoitan rouheen suoraan jo taikinaan. 

n. 36 kpl

100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl turkinpippurirouhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää ne ja siirappi voiseokseen. Työstä nopeasti taikinaksi. Rullaa taikinasta paksu pötkö ja jaa se kolmeksi palaksi. Rullaa palat tangoiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Litistä tankoja vähän sormilla. Ripottele tankojen pinnalle turkinpippurirouhe. Paista uunin keskitasolla 10-12 min. Leikkaa lämpimistä tangoista viistoja paloja. Anna jäähtyä pellillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti