Tätä piirakkaa tein työkaverin toiveesta lomaltapaluun kunniaksi, vaikka valitettavasti tuo toiveen esittänyt työkaveri sattui olemaan vapaalla ja sai vasta kahden päivän päästä yövuoroon tullessaan folioon jemmatun, jo vähän kovettuneen palan. Mutta muutkin työkaverit tuntuivat tykkäävän, positiivista palautetta tuli piirakan erilaisuudesta sekä mehevästä pohjasta, tahmaisesta suklaasta ja puuterimaisesta marengista.
Valmistamisesta sen verran, että pohja todella riittää 50 cm uunipellille, vaikka levittäessä ei siltä tunnukaan. En muista enää mistä olen tämän ohjeen ottanut.
uunipellillinen
POHJA:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
VÄLIIN:
250 g maitosuklaata
MARENKI:
3 valkuaista
2 dl sokeria
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito. Taputtele taikina pellille vehnäjauhoja apuna käyttäen. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja ripottele pohjan päälle. Painele suklaata hieman kiinni pohjaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kunnes marenki on kiiltävää. Levitä marenki pohjan päälle. Paista 175 asteessa n. ½ tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti